Bölüm Hakkında

Ülkemizin artan nüfusu ve gelişen turizm sektörü ve turistik tesisler nedeniyle, Otel ve Yiyecek - İçecek sektöründe kalifiye eleman ihtiyacı artmıştır. Meslek Yüksek Okulu, sektörün gereksinimlerini dikkate alarak, üstün bilgi ve becerilerle donatılmış, yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği, temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştirebilen nitelikli gençler yetiştirmeyi amaçlamıştır. Otel-Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü altında Aşçılık ve Turizm Otel İşletmeciliği Programı yer almaktadır.

Bölüm Olanakları: İki yıllık Program süresince öğrencilere teorik ve mutfak becerisi edinmeye yönelik uygulama dersleri ağırlıklı bir eğitim şeklinde verilmektedir. Aşçılık öğrencileri, farklı mutfak kültürlerini, pişirme tekniklerini, mutfak araç ve gereçlerini tanımayı, bölümleri ile ilgili yenilikleri yakından takip etmeyi, görgülü ve zarif olmayı, insan ilişkilerini güçlendirip, sektöre donanımlı yetişmeleri sağlanmaktadır. Bölüm öğrencilerinin mezun olabilmesi için 45 iş günü sektörde uygulamalı eğitim (yaz stajı) yapması gerekmektedir.

Kariyer Olanakları: Aşçılık Programı mezunları eğitimlerini tamamladıktan sonra gerek yurt içi, gerekse yurt dışında otellerde, restoranlarda, catering şirketlerinde, aşçı ya da yönetici olarak çalışabilmektedirler. Aynı zamanda basın-yayın organlarının yemek yazarlığı-stilistliği, gıda işletmelerinde ürün geliştirme bölümlerinde (AR-GE), yiyecek-içecek sektöründe eğitim veren kurumlarda çalışabilirler.

Dikey Geçişle Geçilen Programlar: Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Aile ve Tüketici Bilimler, Beslenme ve Diyetetik, Gastronomi Mutfak Sanatları ve Yönetimi Lisans Programları gibi 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirler.

Giriş Bilgileri

Kuruluş Yılı  2011 - 2012
Puan Türü TYT
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Kampüs  Bilgisi 5. Levent